Ardoois bedrijf ROB investeert 12,5 miljoen euro in nieuwbouw en uitbreiding

Redactie KW

Het bedrijf ROB, fabrikant van schuifdeursystemen en logistieke oplossingen voor intern transport, investeert 12,5 miljoen euro in de uitbreiding van zijn productiesite in Ardooie. Er werd zopas een nieuwbouw opgetrokken en het machinepark en IT-netwerk worden gemoderniseerd. Het investeringsprogramma zal ook tien nieuwe jobs opleveren.

GF

De groep, die nog een vestiging in Slovakije heeft, stelt momenteel 120 medewerkers tewerk. Voor Manu Vanoverbeke, CEO van ROB, bewijst de investering dat de ingeslagen weg met nadruk op innovatie werkt: “We zetten sterk in op innovatie en geloven in een toekomst voor de maakindustrie in ons land. We vieren vandaag het 75-jarig bestaan van ons bedrijf én we verzekeren met deze investeringen ook de toekomst voor de komende decennia.”

Louage en Wisselinck

ROB, ook gekend onder de naam Louage en Wisselinck naar de namen van de stichters, is gespecialiseerd in het deurbeslag voor (binnen)schuifdeuren, schuif- en vouwluiken. De producten zijn zo vaak terug te vinden in nieuwbouwprojecten of rust- en verzorgingshuizen. Ook maakt het bedrijf railsystemen en hangbruggen die worden gebruikt in lakstraten en productiehallen van industriële bedrijven. “Dertig procent van onze productie is bestemd voor de Belgische markt en zeventig procent exporteren we,” zegt Vanoverbeke. Die exportmarkten, voornamelijk naar de buurlanden en Oostenrijk, nemen steeds in belang toe.

Ardoois bedrijf ROB investeert 12,5 miljoen euro in nieuwbouw en uitbreiding

Foto Frank Boone/GF

ROB heeft momenteel een omzet van 15 miljoen euro en opende in 2007 een filiaal in Slovakije waar een tiental mensen werkt. Na de uitvoering van het investeringsprogramma, waarbij het bedrijf kan rekenen op 750.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid, wil het een tiental extra mensen aanwerven.

Jubileumboek en vintage handbroodsnijmachine

ROB viert op 17 oktober zijn 75-jarig bestaan met een groot feest voor klanten en relaties en de dag er na voor het personeel en hun familie. Voor het jubileum pakt het bedrijf uit met een origineel relatiegeschenk: een handbroodsnijmachine in vintagestijl in beperkte oplage. Daarnaast is er een jubileumboek op 1000 exemplaren gedrukt. Vanaf 25 oktober wordt de handbroodsnijmachine verkocht via De Superette in Gent, de nieuwste zaak van sterrenkok Kobe Desramaults.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier