Rubriek Economie

Apero time! Frederik Van Duuren én Thomas Buffel lanceren nieuwe gin

03/08/16 om 15:50 - Bijgewerkt om 16:15

Frederik Van Duuren is niet aan zijn proefstuk toe, voor voetballer Thomas Buffel is het zijn 'debuut'.

Apero time! Frederik Van Duuren én Thomas Buffel lanceren nieuwe gin

Frederik Van Duuren en Edward Vanhoutte van de Brugse Gin Club © MM

In de Brugse Gin Club is gisteren Ginger voorgesteld: de nieuwste creatie van Frederik Van Duuren. Eerder bracht hij al met succes Duingin en Ginious op de markt. "En er zullen nog variaties volgen", belooft Frederik.

De nieuwste creatie van Frederik Van Duuren uit Oostduinkerke belooft alvast veel goeds. Met een toets van Aziatische gember en citroentijm probeert Van Duuren opnieuw te verrassen. "Aanvankelijk was het de bedoeling om iets te doen met gewone gember. Uiteindelijk bleek de Aziatische variant veel subtieler van smaak", verklaart hij de keuze. Ginouis, de voorganger van Ginger, viel internationaal in de smaak en won onder meer een gouden medaille in San Francisco. De verwachtingen bij de aanwezigen was dan ook groot. Gisteren kwamen alvast tientallen mensen proeven. "In de toekomst zullen nog varianten volgen. Maar welke dat zullen zijn, blijft nog even geheim", zegt Frederik met de glimlach. De locatie voor de voorstelling was vooraf alvast zorgvuldig uitgekozen. "De Brugse Gin Club is nu eenmaal een referentie als het op gin aankomt en Edward (de uitbater, nvdr.) is een goede vriend", besluit Van Duuren.

Ook voetballer Thomas Buffel lanceert bovendien een eigen merk. En Buffel Gin is niet zomaar een variant met een leuk etiket en de naam van een 'bv'. De Ruddervoordse speler van KRC Genk liet de gin samenstellen als aperitief voor z'n huwelijksfeest en om nadien mee te geven aan de gasten. Toen de gin er zo in de smaak viel, werd een plan opgezet om 'Gin Buffel' ook te commercialiseren. En nu is die ook te koop.

(MM/FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!