Antiquair De Grande opent nieuwe toonzaal op de oude vismijnsite in Zeebrugge

De nieuwe toonzaal in Zeebrugge © DD
Redactie KW

De Snellegemse Antiquair Paul De Grande opent morgen een gloednieuwe toonzaal op de oude vismijnsite in Zeebrugge. “De loods hier is veel makkelijker toegankelijk dan het kasteel in Snellegem.”

Wie een passie heeft voor antiek kent ongetwijfeld de Snellegemse antiquair Paul De Grande. Al was het maar omdat hij al een aantal seizoenen meedraait als expert in het antiekprogramma ‘Stukken van mensen’ op Vier waar hij samen met drie andere collega’s meedingt naar de curiositeiten die de deelnemers in de aanbieding hebben. In oktober starten de opnames voor een nieuw seizoen, maar ondertussen zit De Grande niet stil. Hij opent vrijdag officieel een tweede toonzaal op de oude vismijnsite in Zeebrugge onder de nieuwe naam ‘Doks’. “Je kunt het zien als een bijhuis van De Grande”, zegt de antiquair. “Het materiaal dat ik in Snellegem verkoop zal voortaan ook hier in de 1500 vierkante meter grote loods uitgestald worden aan de Vismijnstraat.”

Paul De Grande
Paul De Grande© DD

Cruiseschepen

De keuze voor Zeebrugge is tweeledig. “In Snellegem zit ik met een toegankelijkheidsprobleem”, klinkt het. “Het kasteel zorgt enerzijds voor bepaalde mensen toch nog voor een mentale drempel, anderzijds is de brug richting onze locatie al een tijd onderbroken. Weet je dat ik al verschillende mensen die de GPS instelden op ons adres hier ergens in de omgeving ben moeten gaan halen?” Dan is de locatie in Zeebrugge heel wat makkelijker. “Er is ruime parkeermogelijkheid en bovendien is die gratis. Ook de omgeving vind ik wel iets hebben, zo zorgen de bootjes die hier aangemeerd liggen voor een idyllisch zicht.” Al heeft hij nog een erg goeie reden achter de hand om voor Zeebrugge te kiezen. “Heel wat cruiseschepen meren hier aan en daar zitten heel wat potentiële klanten op. We zijn in principe nog niet open maar vandaag mocht ik al twee stukken antiek op een cruiseschip gaan afleveren. Ik hoef je niet te vertellen dat ik over onze eerste dagen aan de kust zeer tevreden ben”, lacht hij.

(DD)