Aneth uit Brugge sluit de deurenop 7 maart en wordt Petit Aneth

Paul Hendrickx zal achter de schermen nog actief blijven in Petit Aneth. (Foto MDW)
Redactie KW

Restaurant Aneth zou normaal rond de jaarwisseling sluiten. Dat werd uitgesteld naar 7 maart, maar twee weken later gaat Petit Aneth open op dezelfde locatie en met dezelfde patron.

Voor alle duidelijkheid, Petit Aneth wordt een kleiner concept dan het bestaande sterrenrestaurant. Dat kan ook bijna niet anders, want vrijwel alle personeelsleden zijn ondertussen uitgezwermd naar andere horecazaken. “Toen ik afgelopen zomer aankondigde dat ik na 17 jaar met mijn restaurant wilde stoppen, ging ik er van uit dat ik snel een koper voor mijn eigendom zou vinden en dat ik rond Nieuwjaar zou kunnen sluiten. Dat was een misvatting, want volgens diverse makelaars die ik contacteerde is het aanbod van woningen boven de 500.000 euro tegenwoordig enorm groot.”

Omdat het huis toch niet verkocht geraakt, gaat Paul Hendrickx nu in verkleinde vorm verder. Op vrijdag 7 maart kookt hij nog een laatste keer voor enkele gasten die belangrijk waren in het succes van zijn restaurant, dan gaat de deur voor ongeveer veertien dagen toe en wordt de horecazaak in een kleiner formaat verder gezet.

Op het vlak van kwaliteit worden er evenwel geen toegingen gedaan, echtgenote Rosiani blijft in de keuken actief, Paul zal regelmatig nog een handje toesteken en de vroegere rechterhand in de keuken, David Crabbe, zal de bediening in Petit Aneth voor zijn rekening nemen. Er komen kleinere gerechten op de kaart te staan en er zal zelfs ruimte zijn voor een tearoomgedeelte in de namiddag.

(Mario De Wilde)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 14 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier