Amerikaanse biersite noemt brouwerij Henricus uit Zeebrugge beste Belgische nieuwkomer

Redactie KW

Op het gerenommeerde Ratebeer.com weten ze de bieren van brouwerij Henricus uit Zeebrugge best te smaken.

Ratebeer is een online forum voor bierliefhebbers en de meest bezochte en meest accurate bierwebsite ter wereld. Ratebeer heeft 3,5 miljoen besprekingen van meer dan 140.000 bieren van 12.000 brouwers wereldwijd. Henricus werd door Ratebeer uitgeroepen tot beste nieuwe Belgische brouwer. Zo stond Brouwerij Henricus op de site (letterlijk) naast Westvleteren Abdij St. Sixtus, beste Belgische brouwerij tout court.

Ondertussen heeft Brouwerij Henricus ook zijn eerste contract getekend voor de Nederlandse markt. Voortaan zal Mind Refreshment alle Paljas-bieren exclusief verdelen bij onze noorderburen.

Paljas als beste doordrinkbier

Eerder werd Paljas blond op het Internationale Streekbierenfestival in Zwevegem al verkozen tot lekkerste doordrinkbier. 38 brouwerijen presenteerden er samen een 160-tal bieren. Naast heel wat Belgische brouwers tekenden ook brouwerijen uit Frankrijk, Italië, Polen en Zweden present.

Brouwerij Henricus ontstond in 2013 en is een initiatief van de dertigjarige Mathias Van den Poel uit Zeebrugge. Het levert op vandaag de Paljas blond, de Paljas bruin en de Paljas IPA (Indian Pale Ale), stuk voor stuk bieren van 6 graden. Van den Poel ontwikkelde zelf de recepturen van de bieren. Ze worden gebrouwen door brouwerij Anders uit Limburg. Op termijn is het de bedoeling om zelf te brouwen in een nog te bouwen brouwerij in de streek.

(FJA)