Alveringem ontvangt zowaar een ambassadeur… uit Oezbekistan!

We zien voorzitter Danny Coulier, de Alveringemse burgemeester Gerard Liefooghe en de ambassadeur die trots zijn geschenk aan Alveringem overhandigt. © AB
Redactie KW

Hoog bezoek dinsdag in het anders toch net iets rustiger Alveringem, want Vladimir Norov vereerde de gemeente met een bezoekje.

Vladimir Norov, de ambassadeur van Oezbekistan in België, is dinsdag 25 oktober te gast in Alveringem. De ambassadeur en zijn secretaris Jasur Rajabov werden op de middag op het gemeentehuis ontvangen, maar waren toch vooral gekomen om kennis op te doen over de werking van de pluimveesector in de regio. De ambassadeur was daartoe in contact gekomen met de nationale voorzitter van de Vlaamse Bedrijfspluimvee -en Konijnenhouderssector Danny Coulier uit de Alveringemse deelgemeente Leisele. Na de werklunch op het gemeentehuis ging het richting broeierij Lafaut in Hondschoote en het braadkippenbedrijf van Danny Coulier zelf.

Als dank voor de goede ontvangst overhandigde de ambassadeur een handgemaakte schaal aan de Alveringemse burgemeester, een geschenk uit zijn land is dat.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier