Alpro Wevelgem investeert en zoekt werknemers

Redactie KW

Alpro opent een nieuw geautomatiseerd magazijn en innovatiecentrum, waardoor het bedrijf op zoek gaat naar 133 nieuwe collega’s.

Al meer dan 35 jaar ontwikkelt en produceert het Wevelgemse bedrijf Alpro plantaardige alternatieven voor zuivelproducten. Het bedrijf is sinds een half jaar een dochterbedrijf van zuivelreus Danone. Niet minder dan 40 miljoen euro investeerde het in de bouw van een geautomatiseerd magazijn en een gloednieuw innovatiecentrum.

Minder transport dankzij investering

De projectleiders van Alpro hielpen het nieuwe magazijn ontwerpen. “De liften die de producten in en uit het magazijn opbergen kunnen twee paletten tegelijkertijd dragen én van verschillende formaten”, legt Sven Lamote, General Manager van Alpro, uit. “Het magazijn is 45 meter hoog. Het biedt plaats aan 6000 gekoelde paletten om producten op te slaan, zoals yoghurt en platte kaas. Verder is er plaats voor 24.000 paletten op omgevingstemperatuur, om drinks en desserten op te slaan.”

Er werd al veel geïnvesteerd in nieuwe productielijnen voor de site Wevelgem. Die producten werden per vrachtwagen naar opslagruimtes vervoerd, niet altijd dichtbij. Dankzij de investering blijft alles in Wevelgem gestockeerd.

Op zoek naar 133 werknemers

Een nieuw innovatiecentrum maakt het mogelijk om nieuwe voedingswaren op een kleine, maar industriële schaal te produceren. Vervolgens worden die ook getest.

De nieuwe investeringen zorgen ervoor dat Alpro op zoek gaat naar 100 nieuwe operatoren, en 33 techniekers en teamleiders. Vijf jaar terug telde Alpro Wevelgem 445 werknemers, binnenkort zouden dat er 844 zijn. Bijna een verdubbeling. Zo is het bedrijf klaar voor de stijgende consumentenvraag naar plantaardige producten.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier