Alliance Wevelgem sluit de deuren, overblijvend personeel zal mogelijk van thuis uit werken

Redactie KW

Vorige week raakte na een speciale ondernemingsraad bij Alliance in Wevelgem (vroegere Ipso) al bekend dat 57 van de 98 jobs zouden verdwijnen.

Dinsdag was er een consultatieronde waarbij de vakbonden de mogelijkheid kregen om vragen te stellen. Eén zaak werd duidelijk: de vestigingen van Alliance in Wevelgem sluiten de deuren.

“Zowel de vestiging aan het vliegveld als in de Nieuwstraat”, vertelt Piet Decavele, van ACV Metaal, “Alliance hoopt op een overnemer om de arbeiders en ook bedienden in te schakelen. Bij Alliance zullen enkel nog kaderleden en enkele commerciëlen overblijven, die van thuis uit of vanuit een gehuurd kantoor zullen werken.”

Door de wet Renault hebben de vakbonden de kans om alternatieven voor te stellen.

“Al zal dat niet veel uitmaken. Anderhalf jaar geleden vielen er al heel wat ontslagen, en we dachten toen dat de trein opnieuw vertrokken was. Alliance is in Amerikaans handen, en het zal niet veel helpen om daar te gaan onderhandelen. Het doek valt over de Wevelgemse vestigingen. Wanneer dat juist gebeurt, zal duidelijk worden tijdens volgende consultatierondes.”, aldus Piet Decavele.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier