Alleen Menen bij Trends Top 10 Beste Zakengemeenten van het land

Redactie KW

West-Vlaanderen scoort bijzonder mager in de Trends Top van Beste Zakengemeenten.

In de Top 10 komt alleen Menen als West-Vlaamse gemeente. De Top 50 telt amper 4 West-Vlaamse gemeenten: naast Menen zijn dat Gullegem (plaats 23), Houthulst (45) en Oostkamp (49).

Het is ooit anders geweest in deze rangschikking. Onder meer Ardooie heeft zich enkele jaren geleden nog ontpopt tot Beste Zakengemeente van het land.

Voor de redactie van Trends – het nummer is vanaf vandaag te koop – zijn de magere resultaten van onze provincie geen verrassing. “De provincie heeft een ondernemende reputatie en in vorige edities van de Beste Zakengemeente scoorde West-Vlaanderen altijd uitstekend. Maar het teleurstellende resultaat ligt wel in de lijn met de bevindingen die de werkgeversfederatie VOka begin dit jaar publiceerde. Daaruit bleek dat er weinig bedrijven werden opgestart in West-Vlaanderen, terwijl faillissementscijfers piekten”, aldus Trends van de week.

In de deelrankings scoort West-Vlaanderen alleen bij de gezonde bedrijven. Daar voeren de West-Vlaamse gemeentes Lo-Reninge, Krombeke, Proven, Roesbrugge, Haringe en Koolskamp, Alveringem en Ruiselede de top aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier