Alle winkels in Searena Oostende klaar voor verhuur of verkoop

Ceo Miranda Cok en Wouter Bouckaert van investeringsmaatschappij Suma geloven in de toekomst van het shoppingcenter Searena. (Foto HH)
Redactie KW

De onvolmaaktheden aan het shoppingcenter Seareana aan de Sleuyter Arena zijn allemaal weggewerkt. “Alle units zijn nu klaar voor verhuur of verkoop”, zegt Miranda Cok, ceo van Summa nv, de eigenaar van het winkelcentrum.

Searena bevat de sterkhouders Media Markt en Delhaize, maar heeft al jaren met leegstand te kampen. In 2012 werd het shoppingcenter overgenomen door Summa nv, de Nederlandse investeringsmaatschappij van ‘pornokoning’ Gerard Cok. Die bijnaam heeft hij te danken aan vroegere investeringen in de seksindustrie. Dochter Miranda staat vandaag aan het hoofd van Summa.

Investeringen

“Sinds de overname hebben wij al voor 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in het wegwerken van de onvolmaaktheden uit het verleden op de site met 16.000 m² winkel- en kantoorruimte”, vertelt ze. “De verharding aan het wandelgebied rondom de drie Infinity-appartementsblokken werd aangepast en we werkten de waterinsijpeling weg die aanwezig was in bijna alle winkelruimtes. Door verborgen constructiefouten kostte dit veel tijd, maar nu kunnen we alle ruimtes aanbieden aan huurders of kopers. Via een gedicht van de Oostendse visser-dichter Marnix Verleene brengen we hulde aan Oostende en de zee.”

“Verder realiseerden we een eigen toegang tot de parking voor bewoners van de appartementen. Het parkinggebouw werd geschilderd, er kwamen meer betaalautomaten, we installeerden nachtafsluiting op de parking en een nieuw toegangscontrolesysteem. De installatie van een nieuw cameratoezichtsysteem zorgde voor meer veiligheid voor de bezoekers op de site. We zien nu duidelijk minder vandalisme en hangjongeren. We stopten ook veel energie in de goede relaties met de buren en de eigenaars van de winkels. De samenwerking met zowel KVO als basketbalclub BC Oostende is uitstekend.”

“70% bezet”

“Veel mensen in Oostende weten niet dat je twee uur gratis kan parkeren in onze parking, die 560 plaatsen telt”, Miranda Cok. “Na twee uur gratis parkeren betaal je 1 euro per uur. Maar de meeste mensen blijven hier 45 tot 50 minuten en kunnen dus gratis hun wagen kwijt.” Vandaag telt Searena, naast de basketbalclub, vijf handelszaken: Media Markt, Delhaize, Basic Fit, Sports.com en een nieuwkomer, de groepspraktijk Mind Your Body. Je kan er terecht voor osteopatische en kinesitherapeutische behandelingen. Met deze vijf zaken is het shoppingcenter voor 70% bezet en voor 30% vrij.

“Ruimtes die niet gebruikt worden, stellen we regelmatig tijdig ter beschikking voor pop-upwinkels, stockverkoop, vergaderruimte, voor de partners van BC Oostende of voor eigen events. Op zaterdag 14 en zondag 15 november pakken elf Oostendse winkels uit met een stockverkoop. Je vindt er kleding, schoenen en interieurartikelen tegen superprijzen en kortingen tot -70%. Van 19 tot 23 december en van 28 tot 30 december organiseren we samen met de aanwezige handelszaken en met BC Oostende ook weer een kerstmarkt”, aldus Miranda Cok. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier