Al dertien nieuwe zaken in Roeselare dankzij het Kernplan

Nieuwe zaken dankzij Roeselare B(l)oeit krijgen een sticker die dat nog eens extra accentueert. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dankzij de maatregelen die de stad Roeselare nam in het Kernplan, vonden al dertien nieuwe handelszaken de weg naar het stadscentrum.

Vier maanden geleden was er de voorstelling van het Kernplan in Roeselare. Dat plan bestond uit om en bij de 50 maatregelen om van Roeselare een bloeiende handelsstad te maken. Een onderdeel daarvan was Roeselare B(l)oeit. “Hiermee pakt de stad de leegstand binnen en buiten het kernwinkelgebied aan, mede door een aantal extra subsidies”, aldus burgemeester Kris Declercq.

“Tevens moeten eigenaars, in afwachting van een definitieve invulling, de kans kunnen geven aan jonge starters, creatieve geesten en culturele verenigingen om, tegen een erg lage huurprijs, tijdelijk in het centrum van de stad een pop-up zaak mogelijk te maken. Een invulling met economische en culturele creativiteit zorgt bovendien niet enkel voor een aanzwengeleffect in het straatbeeld, maar stimuleert jonge economische en culturele ondernemers om een duurzame activiteit op te bouwen die het pop-up gebeuren overstijgt.”

Na vier maanden levert dat al resultaat op. “We mochten ondertussen al twaalf handelszaken in het kernwinkelgebied verwelkomen, daarnaast is er ook nog een pop-upwinkel. Het is fijn om te zien dat deze ondernemers potentieel zien in Roeselare, hopelijk is dit het begin van veel meer.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier