Al 15 vluchtelingen geselecteerd voor opleiding die tot job in West-Vlaanderen kan leiden

Redactie KW

Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, Vluchtelingennetwerk Vlaanderen en uitzendbedrijf Adecco slaan de handen in elkaar om vluchtelingen op te leiden en zo een opstap te bieden naar de arbeidsmarkt. Het gaat om een proefproject met de nadruk op digitale vaardigheden, zo melden ze dinsdag.

De drie partners willen vluchtelingen dichter bij de arbeidsmarkt, en dan in het bijzonder bij de West-Vlaamse kmo’s, krijgen. Na een eerste ‘speeddate’ en screening zijn er door Adecco al 15 vluchtelingen geselecteerd om de opleiding ‘Digitaal atelier’ van Google te volgen. Er werd vooral gezocht naar gemotiveerde mensen met talenkennis, die al aan de slag kunnen met een computer of smartphone. De cursisten krijgen 18 uur les en krijgen daarna nog twee tot vier weken stage bij West-Vlaamse bedrijven.

“Er zijn in onze provincie heel wat vluchtelingen. Velen zijn van plan om hier te blijven en een nieuw leven op te bouwen. Ook bedrijven willen zich engageren om die mensen op te vangen, op te leiden en werk aan te bieden. Vandaar dat we met Voka onze schouders onder dit project hebben gezet”, zegt Veerle De Mey van Voka West-Vlaanderen.

In eerste instantie gaat het om een proefproject. Mits een positieve evaluatie zal het project uitgerold worden in heel Vlaanderen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier