Airbus-fabriek in Oostkamp komt in Zwitserse handen

© Google Maps
Redactie KW

Airbus Defence and Space gaat de fabriek in Oostkamp, nabij Brugge, verkopen aan de Zwitserse investeringsgroep Parter Capital Group. In de vestiging, waar 150 mensen werken, worden elektronische componenten gemaakt. Dat meldt de defensietak van Airbus woensdag.

Volgens Airbus zal de fabriek van Oostkamp, die Cassidian Belgium heet, elektronische componenten blijven leveren. Het gaat voornamelijk om onderdelen van radarsystemen, versterkers en transponders. Het bedrag van de transactie maakt Airbus Defence and Space, met zetel in Duitsland, niet bekend.

De beslissing werd genomen om de hoofdactiviteiten te versterken door de strategische verkoop van activa die niet tot die hoofdactiviteiten behoren, luidt het.

Cassidian Belgium was vroeger onderdeel van Cassidian, dat voor de herorganisatie van EADS tot de Airbusgroep de poot was die militaire technologie produceerde. Cassidian werd samen met de militaire transportvliegtuigbouw- en ruimtevaartactiviteiten in Airbus Defence and Space geplaatst. In Oostkamp worden bijvoorbeeld systemen voor het Eurofighter gevechtsvliegtuig gemaakt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier