Agro-Expo Roeselare stevent af op recordeditie

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

De 18de editie van Agro-Expo in Roeselare lijkt op weg om records te breken. Nu al zijn alle standplaatsen ingenomen en zijn er ruim 14.000 toegangskaarten in omloop.

Agro-Expo in Expo Roeselare is zonder twijfel de hoogmis voor de West-Vlaamse land- en tuinbouwwereld. “Sinds onze start in 1982 is deze tweejaarlijkse bijeenkomst uitgegroeid tot een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de professionele land- en tuinbouwers”, stelt voorzitter Rik Vanwildemeersch.

Van zaterdag 27 tot maandag 29 januari zal het dan ook weer koppen lopen zijn. Er wordt achteraan de hallen een tent van 2.500 vierkante meter opgetrokken en in nauw overleg met het stadsbestuur en de politiezone Riho zal alle verkeer in goeie banen geleid worden. “Op de parking van de expohallen zullen alleen standhouders en medewerkers hun wagen kunnen achterlaten. Bezoekers worden naar de parking van REO Veiling en Decathlon afgeleid en kunnen te voet of via – op zondag en maandag – een shuttledienst de beurs bereiken.”

De organisatoren gaan er prat op dat Agro-Expo opnieuw de perfecte weerspiegeling wordt van de West-Vlaamse land- en tuinbouwsector. “Dit is een regionale beurs, maar wel eentje met internationale uitstraling.” Exponent daarvan is de Agro-Expo Dairy Sale op zaterdagavond. Deze internationale rundveeveiling start om 20 uur en omvat zelfs enkele exclusieve embryopaketten. “Hiervoor hebben we mensen in liefst 66 landen aangeschreven en die kunnen telefonisch hun bod uitbrengen.” Twee jaar geleden werd het duurste rund voor 15.000 euro verkocht en bedroeg de gemiddelde verkoopprijs 3.000 euro.

Zondag 28 januari krijgt het rundveeverhaal een mooi vervolg met de Koeparade. Die start om 11 uur en omhelst liefst 80 topdieren. Dina Tersago – bekend van het vtm-programma Boer zkt. Vrouw – verzorgt de presentatie.

Het centrale thema van deze editie draait dan weer rond trendy groenten van eigen bodem en tijdens de beurs zal hobbykok Ellen Vauterin drie dagen lang verrassende gerechten bereiden.

Info: www.agro-expo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier