Rubriek Economie

Agristo bouwt hypermoderne frietfabriek op verlaten Unilin-site

09/09/16 om 19:36 - Bijgewerkt om 19:36

Vrijdag werd de werf van Agristo in Wielsbeke symbolisch geopend en werden de plannen onthuld.

Agristo bouwt hypermoderne frietfabriek op verlaten Unilin-site

Op de foto mocht minister president Geert Bourgeois in aanwezigheid van burgemeester Jan stevens en CEO Dirk Decoster de eerste aardappelen op de site laten rollen. © JC

De producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten is klaar voor zijn volgende stap in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit.

In maart 2016 kocht Agristo de voormalige site van Unilin in Wielsbeke. Op deze vestiging komt een volledige nieuwe productielijn, samen met nieuwe verpakkingslijnen en de noodzakelijke opslagruimte. Alles goed voor een investering van 100 miljoen euro en 100 directe nieuwe jobs. Tegen eind 2017 moet de nieuwe vestiging in Wielsbeke volledig operationeel zijn, wat op termijn een productiestijging van 50% zal betekenen.

In zijn toespraak had minister-president Geert Bourgeois het over een hypermoderne frietfabriek die straks gaat exporteren naar de gehele wereld. Hij had het ook over een echt familiebedrijf en voegde er onmiddellijk aan toe dat deze bedrijven de ruggengraat vormen van de Vlaamse economie. Hij beklemtoonde ook dat het een bedrijf is dat gaat voor duurzaamheid omdat er gewerkt zal worden zonder overlast voor de natuur. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van kostbaar grondwater, maar van Leiewater dat zal worden gezuiverd. Hij had het over een renoverende circulaire industrie, waarbij 75% van het afval wordt gerecycleerd. Een super bedrijf met 38 miljoen euro aan omzet en vooral exportgericht. Nu al worden 115 landen bediend.

Burgemeester Jan Stevens van Wielsbeke had het ten slotte nog over een bedrijf dat open staat voor overleg met de lokale bevolking en dat de buurt blijft informeren over de komt van deze nieuwe industrie.

(CLY)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!