Afscheid ‘t Dul Konijn in Bissegem komt dichterbij

Lindsey Vereecke en Stijn Beelprez van 't Dul Konijn. Eind maart is het definitief voorbij. © EDB
Redactie KW

Op het einde van de maand valt het doek over ‘t Dul Konijn in het centrum van Bissegem. Stijn Beelprez stampte het café 19 jaar geleden uit de grond. Samen met zijn partner Lindsey Vereecke neemt hij nu afscheid.

Stijn Beelprez (zaterdag 47) en Lindsey Vereecke (40) blikken tevreden terug op hun jaren in ‘t Dul Konijn. “Het is een mooie manier om te eindigen. De mensen zijn altijd tevreden geweest”, klinkt het. Lindsey verzorgde vooral de evenementen zoals Latino-, latin- of oldiesnights en het zomerterras. “Die waren altijd succesvol. We wilden nog een korte tijd verder doen met vooral de evenementenperiode, maar dat lukte niet met Inbev, waar we niet zo’n goede partner aan hadden.”

Bijna twintig jaar geleden opende Stijn Beelprez ‘t Dul Konijn in Bissegem, daarna trok hij naar Geluwe om er Tapasco op te starten. Daar leerde hij Lindsey kennen. “Drie jaar geleden besloten Lindsey en ikzelf om de zaak hier een tweede leven te geven. Maar nu is het tijd voor iets nieuws.”

Nieuw evenementenbureau

Na jaren horeca zoekt Stijn een nieuwe uitdaging, maar eerst gaat hij onder het mes voor een uitgestelde schouderoperatie. Op donderdag en zondag blijft Stijn bij Diedjies werken. Lindsey combineerde het café altijd met haar werk als zorgkundige in woonzorgcentra in Geluwe en Wervik. Dat werk blijf ik doen, maar samen met John De Spae, onze dj uit Harelbeke start ik een evenementenbureau op.”

Na het sluiten van ‘t Dul Konijn komt er natuurlijk wel wat tijd vrij. “Eindelijk kunnen we nu ook naar trouwfeesten en babyborrels. Of gewoon eens zelf uitgaan in het weekend. We zijn ook van plan om meer te zwemmen, te bewegen, te stoppen met roken én meer tijd te maken voor de hond”, glimlachen ze.

De komende weken geeft ‘t Dul Konijn er nog een stevige lap op. De grote afscheidsparty staat gepland op 30 maart. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier