Rubriek Economie

Afbraakwerken pand in Kapellestraat eindelijk van start

20/10/16 om 16:04 - Bijgewerkt om 16:01

Om alles veilig en vlot te laten verlopen blijft een gedeelte in de directe omgeving van de werken van de Kapellestraat afgesloten

Afbraakwerken pand in Kapellestraat eindelijk van start

Vorige week vrijdag werd door de burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte beslist om een stuk van de Kapellestraat, de drukste winkelstraat van de stad, af te sluiten voor het publiek.

Daarbij moesten ook enkele winkels de deuren sluiten tot nader order. Aanleiding was de onstabiliteit van een pand waar kledingzaak Pimkie was. Het stadsbestuur besliste na een tegenexpertise om het pand volledig af te breken. Die werken werden pas donderdagmorgen gestart. Om alles veilig en vlot te laten verlopen blijft een gedeelte in de directe omgeving van de werken van de Kapellestraat afgesloten. Tijdens het weekend van 22 en 23 oktober wordt de straat terug opengesteld, na het weekend gaat de straat opnieuw dicht voor de hele week. Het afsluiten van de straat betekent een grote aderlating voor de handelaars. Zo lijdt de Panos, gelegen aan de overkant van het onstabiele pand, tot 2.000 euro verlies per dag. Tegen eind van deze week zou Panos al met een verlies kampen van om en bij de 15.000 euro.

De situatie wordt ter plaatse op de voet gevolgd, mogelijks kan de timing dus nog wijzigen en kunnen bijkomende maatregelen worden genomen. De werken worden geschat op een drietal weken. Tijdens de herfstvakantie liggen de werken even stil omwille van het bouwverlof, er wordt naar gestreefd de winkels ook dan even toegankelijk te maken.

(JRO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!