Afbraak Vistrap is van start gegaan

Zondag was de laatste dag dat er vis verkocht werd in het huidige gebouw. © GLO
Redactie KW

Binnenkort gaat het gebouw tegen de vlakte en een nieuwe Vistrap moet in december klaar zijn.

De visverkopers vinden tijdelijk onderdak in strandcabines op het Vissersplein.

Vanmorgen startte men met de werfopbouw aan de Vistrap, en werden de strandcabines aan het Vissersplein waar de verkopers hun vis zullen verkopen opgebouwd. Bevoegd schepen Martine Lesaffre geeft uitleg: “Het is momenteel wat behelpen, want de strandcabines zijn maar zo’n 4 meter op 4. Maar het is een tijdelijke oplossing. Tot december wordt de verse vis verkocht aan het Vissersplein. En volgens mij zullen ze nog veel meer verkopen dan anders, want het is iets nieuw”, lacht ze.

Nieuwe trappen

De huidige Vistrap dateert van 1989 en was dringend aan vervanging toe. De visverkopers waren dan ook al langer vragende partij om een nieuw gebouw te plaatsen. Daarnaast was het gebouw niet meer in orde voor het Federaal Agentschap voor Voedselcontrole. Het nieuwe gebouw zal daar verandering in brengen. “In totaal komen er acht verkoopstanden, en twee ligplaatsen voor schepen. Dat is ook nieuw, want nu was het gebouw helemaal gesloten. We leggen ook weer twee trappen aan. Dit betekent dus dat de vissers – zoals het vroeger was – de vis rechtstreeks aan de kaai vistrap kunnen uitladen”, geeft Martine Lesaffre nog mee. Het nieuwe gebouw kost 1,20 miljoen euro.

Sabine Friederichs, Steven Schoonbaert, schepen Martine Lesaffre en Nathalie Van Acker aan de strandcabines op het Vissersplein waar de visverkopers tijdelijk onderdak vinden.
Sabine Friederichs, Steven Schoonbaert, schepen Martine Lesaffre en Nathalie Van Acker aan de strandcabines op het Vissersplein waar de visverkopers tijdelijk onderdak vinden.© GLO

De verkopers zullen tegen eind volgende week geïnstalleerd zijn in hun strandcabines. Ze mogen die ook zelf beschilderen – bijvoorbeeld in de kleuren van hun schip – en decoreren.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier