ACV West-Vlaanderen deelt tijd uit aan wie er te weinig heeft

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vrijdagmorgen deelden ACV-militanten ‘tijd’ uit aan wie die niet meer blijkt te hebben. Ze gaven een symbolische zandloper als geschenkje.

“De geschenkjes met tijd om te doen wat jammer genoeg in 2017 is blijven hangen. In de zakjes zitten een zandloper en een kanskaart, die mensen aanzetten om bewust met hun tijd om te gaan. Want al te vaak leven we met z’n allen erg opgejaagd en hebben we het gevoel dat onze weegschaal ‘werk-vrije tijd’ helemaal niet meer in evenwicht te krijgen is”, duidt Steven De Wit van ACV Leie-West.

ACV West-Vlaanderen deelt tijd uit aan wie er te weinig heeft
© JVGK

“We zochten bewust naar een plek ‘waar mensen geen tijd hebben’ om deze actie te houden. Moeilijk was dat niet, want eigenlijk hebben te veel mensen nergens nog tijd voor. We hebben het allemaal ‘druk, druk, druk’. Terwijl ‘stilstaan’ rustgevend en inspirerend kan zijn.” Ook Laura en Torben werden met het ‘tijdgeschenkje’ verrast op weg naar de trein. “We zijn nog jong en hebben het nu al druk. We zullen het zeker in het oog houden dat het niet te druk mag worden”, zeggen ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier