Actiecomité Kleiputten tekent bezwaar aan

Het actiecomité bestaat uit Bernard Staelens, Caroline D'haveloose, Marc Vanlerberghe, Piet Clauwaert, Isabel Van Hecke en Sarah Willems. © DD
Redactie KW

Nog tot woensdagmiddag 19 augustus kan iedereen bezwaar aantekenen tegen de aanvraag om rond de kleiputten, gesitueerd tussen Steenovenstraat en Paanders, een tijdelijke opslagplaats aan te leggen van bevuilde gronden.

“Wij willen de rust en de kalmte in de nabijheid behouden en hebben problemen met industriëlen die enkel winstbejag nastreven. Ontginning en opvulling vormen op zich geen probleem. Wel als men er verontreinigde grond wil stockeren en daarenboven als bedrijf zelf de analyse van de grond laat uitvoeren één keer per drie maanden. Dergelijke uitbating kan nooit veilig zijn. Hoe betrouwbaar zijn hun intenties.” sprak het actiecomité.

Op die manier wil het actiecomité verhinderen dat OB&D totale vrijgeleide krijgt in het opvullingsproces der kleiputten. Men hoopt via vele bezwaren dat het provinciebestuur overtuigd wordt om dergelijke milieuaanvraag door OB&D alsook door firma Vuylsteke niet te aanvaarden.

(dede)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier