Aardappelspecialist uit Hulste wint Leeuw van de Export: “Grote erkenning voor onze medewerkers”

Redactie KW

Agristo uit Hulste, de grootste producent van ingevroren aardappelspecialiteiten ter wereld, is Leeuw van de Export in de categorie ‘grote bedrijven’. Dat maakte Flanders Investment & Trade (FIT) bekend in Gent.


Agristo uit Harelbeke-Hulste maakt meer dan 200 ingevroren aardappelproducten die vooral in private label verpakt worden. Samen met zijn klanten vermarkt Agristo dat gamma naar 116 landen. Het bedrijf telde 373 medewerkers in 2013 en boekte toen een omzet van ruim 242 miljoen euro, voor 99 procent in het buitenland gerealiseerd. Vooral de sterke Vlaamse verankering van het bedrijf was volgens de jury een groot pluspunt.

Recent viel het bedrijf ook elders in de prijzen, het won toen de West-Vlaamse Trends Gazelle.

Aardappelspecialist uit Hulste wint Leeuw van de Export:

Niet alleen Agristo viel in de prijzen, dat deed ook het Mechelse HTMS, dat metalen afdichtingen voor gebruik in extreme omstandigheden ontwikkelt en produceert. We zien de laureaten bij de prijsuitreiking woensdagavond in Gent. (Foto Twitter/Invest in Flanders)

“Dit is een grote erkenning voor al onze medewerkers, die dag in dag uit superhard werken”, zei Filip Wallays, die meteen zijn werknemers voor vrijdag uitnodigde in een ‘cafeetje dicht bij het bedrijf’. “Een bedrijf wordt ook niet op één dag gebouwd, ik denk daarbij aan de stichters. En achter alle uiterlijkheden schuilt moed, ondernemerschap en heel hard werken.”

Voor Agristo is export een bestaansreden. “Wij exporteren 99 procent, waarvan 35 procent buiten Europa. Eigenlijk zien we export binnen Europa niet meer als export.”

(FJA/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier