Aanvraag voor bouw derde stal voor nog eens 50.000 kippen bij bedrijf in Wervik

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Brecht Verstraete uit Kruiseke heeft bij het stadsbestuur van Wervik een aanvraag ingediend voor de bouw van een derde stal voor nog eens 50.000 slachtkippen. Er zijn momenteel twee stallen met daarin plaats voor 85.000 kippen.

“Als jonge ondernemer is een uitbreiding noodzakelijk om een rendabel bedrijf te runnen“, gaf de zaakvoerder ons eerder mee.

De stad Wervik organiseert zoals wettelijk bepaald een openbaar onderzoek dat dertig dagen duurt. In die periode kunnen bezwaarschriften en opmerkingen worden ingediend. Het openbaar onderzoek is officieel gisteren begonnen. Later moet het schepencollege een advies geven. Het is uiteindelijk de deputatie die beslist over het afleveren van een milieuvergunning. De stad is dus niet bevoegd.

De omwonenden klagen afhankelijk uit welke richting de wind komt vooral over geurhinder van het pluimveebedrijf op een gewezen boerderij in de Oude Beselarestraat. Ze stelden advocaat Bram Vandromme uit Kortrijk als hun raadsman aan. Hij diende namens de omwonenden bij de stad Wervik een aanvraag in voor het ‘bijstellen van de bijzondere voorwaarden van een ingedeelde inrichting’.

Dit advies is gunstig en adviseert aan de provincie om alle door de klagers voorgestelde voorwaarden ook op te leggen. De omwonenden en hun advocaat beschouwen dit alvast als een stap in de goede richting.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier