Aantal redders aan de kust blijft de komende jaren op peil

Redactie KW

Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts op een parlementaire vraag van Cathy Coudyser.

“De Vlaamse Kust moet een veilige vakantiebestemming blijven”, aldus minister Weyts. “Ik blijf investeren in de kustreddingsdienst en ik roep alle partners op om hetzelfde te doen”.

Het IKWV wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid, de 10 Kustgemeenten, enkele private sponsors en de provincie West-Vlaanderen. Er doen echter hardnekkige geruchten de ronde dat niet alle partners hun financiële engagement willen nakomen. Vlaams parlementslid Cathy Coudyser ondervroeg daarom minister van Toerisme Ben Weyts over de toekomst van de IKWV.

Minister Weyts wil de IKWV absoluut op hetzelfde peil behouden. De minister blijft per jaar 120.000 euro vrijmaken voor de Vlaamse kustreddingsdienst. Hij put daarvoor uit de middelen van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). “Ik kom mijn financieel engagement na en ik hoop van alle andere partners hetzelfde”, zegt Weyts. “Het aantal redders of het aantal bewaakte zones mag niet afgebouwd worden. De veiligheid van de strandgangers is te belangrijk.”

(DM)