35 banen op de tocht bij Wevelgemse vestiging van ACE

Redactie KW

Er staan in de Wevelgemse vestiging van de verpakkingsgroep ACE Packaging 35 van de 48 banen op de tocht. De directie heeft die intentieverklaring vrijdag meegegeven aan de vakbonden en de personeelsleden.

ACE Packaging is een samensmelting van drie bedrijven, waarvan Corne uit Wevelgem, waar de problemen zich op dit moment voordoen. De directie heeft laten weten dat ze de productie in Wevelgem wil stilleggen. Het gaat hier voornamelijk om de productie van broodzakken.

Volgens de vakbonden zijn er verschillende redenen naar voor gebracht. Enerzijds verloor ACE een belangrijke klant, waardoor de omzet met bijna een vijfde gedaald is. Er zijn ook nog onbetaalde facturen. Anderzijds is er ook een veranderde markt, doordat retailers veel vaker brood gaan aanbieden aan klanten, die hun brood zelf kunnen verpakken. Daarbij wordt een ander type broodzak gebruikt. En er is ook concurrentie uit Oost-Europa. De productie zal nu herverdeeld worden, onder meer in de vestiging in Diest, waar ook de hoofdzetel is, en ook in Roemenië, waar er een goede samenwerking is met een gelijkaardig productiebedrijf.

“Dit is een ferme klap”

“Het was een mindere periode, maar dat is vaker zo rond februari-maart. Het was dan ook een ferme klap voor het personeel toen ze de intentieverklaring vernamen”, aldus Deef Borloo, secretaris van ACV Bouw-Industrie & Energie.

Bij Corne werken 48 mensen. De 35 arbeiders zouden ontslagen worden. Elf bedienden, voornamelijk vertegenwoordigers, en twee chauffeurs behouden hun job. Op 11 april zitten de bonden samen met de directie voor een eerste informatieronde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier