31 buitenlandse vrachtwagens in beslag genomen na controles op sociale dumping

Redactie KW

De controles vonden plaats op bedrijventerreinen in Heuvelland en Zedelgem.

Zondag werd een gerechtelijke actie georganiseerd in het kader van de strijd tegen sociale dumping in West-Vlaanderen. Bij deze actie was er een nauwe samenwerking tussen de Aspirant-Hoofdinspecteurs die momenteel hun opleiding volgen aan de West-Vlaamse Politieschool, de Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen, de inspectiedienst Toezicht Sociale Wetten en de Sociale Inspectie.

24 chauffeurs werden aan een uitvoerig verhoor onderworpen en 31 buitenlandse vrachtwagens werden in beslag gesteld. Diverse documenten werden ook in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werd een huiszoeking uitgevoerd bij de zaakvoerder van een transportonderneming. Verder onderzoek zal ingesteld worden door het Arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen.

Bij de actie werd nagegaan of de gecontroleerde ondernemingen er niet voor terugdeinzen om brievenbusfirma’s op te richten in het buitenland, teneinde de sociaalrechtelijke verplichtingen in België op systematische wijze te omzeilen en op deze wijze oneerlijke concurrentie te doen ontstaan met ondernemingen die zich wel aan de regels houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier