300 nieuwe jobs bij Waregems dienstenchequebedrijf GreenHouse

Redactie KW

Het Waregemse dienstenchequebedrijf GreenHouse kreeg vrijdag in de late namiddag het bezoek van Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA).

GreenHouse, dat zich met 2.800 werknemers en tegen het einde van het jaar 30 kantoren de grootste werkgever van Waeregem mag noemen, bestaat 12 jaar, even lang als de dienstencheque zelf. Het is een van de grootste Vlaamse bedrijven in zijn soort. Heet hangijzer dat gedelegeerd bestuurder Philip Nichelson aankaartte met de minister was de vermeende discriminatie van werknemers van vreemde origine. “Onder onze huishoudhulpen tellen wij om en bij de 40 nationaliteiten. Klanten die specifiek vragen naar iemand met een blanke huid krijgen resoluut te horen dat wij niet aan die vraag kunnen voldoen. Wij focussen op competenties, niet op afkomst”, aldus nog de ceo, die aangaf dit jaar nog 300 huishoudhulpen extra te willen aanwerven.

Prijs en aftrek blijven ongewijzigd

Minister Muyters stelde dat de huidige Vlaamse regering zich engageert om de prijs van een dienstencheque en de fiscale aftrek ervan ongewijzigd te laten. “Ik geloof in dit systeem omdat het bijdraagt tot een vlottere combinatie van werk en gezinsleven en omdat de sector ook plaats biedt aan laaggeschoolden. Bovendien gaan dienstenchequebedrijven nog altijd op een legale manier zwartwerk tegen.”

(TVW-foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier