28 banen sneuvelen bij ACE Packaging in Wevelgem

Redactie KW

Bij verpakkingsgroep ACE Packaging in Wevelgem sneuvelen 28 van de 51 jobs.

De sociale partners hebben dinsdag een sociaal akkoord bereikt met de directie. De productie in de Wevelgemse vestiging wordt stopgezet, bedienden en chauffeurs behouden wel hun job.

De vakbonden zagen nog opportuniteiten in Wevelgem, maar de directie stapte daar niet in mee. Ze ziet te veel concurrentie in de markt van de broodzakken, waar het bedrijf gespecialiseerd in was. “ACE wordt steeds meer een handelaar in plaats van een producent. Ze verhandelen plastieken potjes voor onder meer slagerijen. Daar zijn de marges groter op”, aldus ACV-secretaris Deef Borloo.

“Lage gemiddelde leeftijd”

Er is een sociaal plan uitgewerkt, waar het personeel unaniem achter stond, al was men wel misnoegd over de gang van zaken. Op 19 mei zal er een tewerkstellingscel worden opgericht. Diezelfde dag maken de bonden ook nog enkele details uit het sociaal plan bekend. Personeelsleden die de bons krijgen, hebben recht op een verbrekingsvergoeding en komen in een inschakelingsprogramma. “Enorm belangrijk, want hoewel velen een hoge anciënniteit hebben is de gemiddelde leeftijd nog altijd vrij laag”, aldus Borloo.

ACE Packaging is een samensmelting van drie bedrijven, waarvan Corne uit Wevelgem, waar de problemen zich op dit moment voordoen.

(Belga – Foto TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier