17-jarige Stasegemnaar ontwerpt luxeverpakking voor ginfles

Seppe Lambrecht, Lisa en Louis Bossuyt presenteren de stijlvolle verpakking van Crafter's Gin. Achteraan algemeen directeur Francis Bruyneel, provincieafgevaardigde Carl Vereecke, adjunct directeur Christine Sedeyn, leerkrachten Koen Duhamel en Nico Sabbe, Gwen Dehaene van Tastings en medeleerlingen Charles, Colin, Dylan, Lukas, Mil, Robbe, Sander, Théo en Viktor. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De verpakking die Seppe Lambrecht (17) uit Stasegem bij Harelbeke als leerling van de afdeling Ontwerp en Prototyping van het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) Kortrijk ontwierp, werd door Tastings uit Waregem gekozen als luxeverpakking voor een beperkte oplage van Crafter’s Gin.

Op vraag van Gwen Dehaene van Conceptstore Tastings in Waregem, gingen de leerlingen Ontwerp en Prototyping aan de slag om een limited-edition verpakking te ontwerpen voor de karakteristieke blauwe ginfles. Gwen is namelijk exclusief verdeler van Crafter’s Gin in België. De opdracht werd in juni 2017 opgegeven aan de leerlingen als een finaleproef in hun voorlaatste jaar.

“Het telde uiteraard mee voor punten. Tussen de 12 ontwerpen zat er bijvoorbeeld een met textiel, een uitgeholde boomstam en zelfs een ontwerp in beton. Ze hebben allemaal erg hun best gedaan”, zegt begeleidende leerkracht Nico Sabbe. Het winnend concept van Seppe (17) bestaat uit een elegante houten kist met als deksel een glaskunstwerk. Elke kist kreeg een ander handgemaakt glazen deksel.

Van nul begonnen

“Ik heb thuis ontwerpen getekend en uiteraard in school aan het glas gewerkt. Ik ben er toch enkele maanden zoet geweest met het onderzoek hoe glas te combineren met gekleurde inzetstukken. Glas kan al eens breken ook. Het logo is met een zaag uitgesneden en in bruine vernis gestoken. Zo springen de letters er uit”, legt Seppe uit. “In de toekomst wil ik zeker met glas blijven werken.”

“De glazen deksels zijn kunstwerken geworden” – Gwen Dehaene, Conceptstore Tastings

Binnenin elke kist zitten ook vier houten onderleggers met het logo van Crafter’s Gin. Louis Bossuyt (17) maakte de onderleggers. “Ik heb het logo erin gegraveerd en daarna de onderleggers egaal afgeschuurd.” De verpakkingen met onderleggers werden in een beperkte oplage van 10 exemplaren gemaakt.

“De glazen deksels zijn stuk voor stuk kunstwerken geworden”, reageerde Gwen Dehaene van Conceptstore Tasting enthousiast.© LOO

Zaakvoerder Gwen was opgetogen. “Cool”, klonk het in een allereerste reactie. “Het zit perfect. Het is zeer mooi geworden. Je mag niet vergeten dat de leerlingen ‘from scratch’ zijn begonnen. Het is handgemaakt, dus zeker voorlopig niet vatbaar voor massaproductie. De tien glazen deksels van Seppe zijn exclusieve kunstwerken geworden. Het was een leuke maar lange en positieve procedure. In de toekomst zie ik een bijkomende samenwerking wel zitten.”

De luxeverpakking wordt gepresenteerd op de Horeca Expo, die loopt van 19 tot 23 november in Flanders Expo in Gent.

(Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier