Ecologische woonwijk op Venning in Kortrijk ingehuldigd

Redactie KW

In Kortrijk is de eerste fase van de ecologische woonwijk op de Venning officieel ingehuldigd.

Het project, van de sociale huisvestingsmaatschappij Goedkope Woning, bestaat uit 70 appartementen en 12 gestapelde woningen die zeer energiezuinig zijn. Op termijn zal de wijk 200 nieuwe en vernieuwde sociale woongelegenheden tellen.

Tot voor kort stond er op de Venningwijk in Kortrijk een 150-tal sociale woningen uit de jaren 60. Omdat die helemaal uitgeleefd waren en niet meer aan de huidige woonnormen voldeden, maakte het merendeel van de huizen plaats voor deze CO2-neutrale en zonnige passiefwoningen, goed geïsoleerd en energiezuinig.

Even verhuisd

Voor de bouw van het project, moesten de bewoners van de Venning noodgedwongen hun huizen verlaten en kregen ze elders een onderkomen. Sommigen van hen besloten niet terug te keren, anderen maar al te graag,

Aannemers zijn intussen gestart met de tweede fase van de ecologische woonwijk : goed voor een zestigtal nieuwe woningen. In laatste instantie worden nog eens 50 bestaande woningen volledig gerenoveerd. Het hele project moet tegen de zomer van 2015 klaar zijn.

Ecologische woonwijk op Venning in Kortrijk ingehuldigd

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier