Ecodriving om zuinig en milieuvriendelijk te rijden

De provincie wil dat het eigen personeel zuinig en milieuvriendelijk met de auto rijdt. Daarom is in het provinciehuis in Brugge een cursus 'ecodriving' georganiseerd.
Redactie KW

De provincie wil dat het eigen personeel zuinig en milieuvriendelijk met de auto rijdt. Daarom is in het provinciehuis in Brugge een cursus “ecodriving” georganiseerd. Ook het Brugs stadspersoneel kreeg de kans om aan dit proefproject deel te nemen. Door anders te rijden, kan je heel wat brandstof besparen en vervuil je minder.

Vlot rijden en toch minder verbruiken dat leer je in de cursus ecodriving. Door gebruik te maken van rij simulatoren kan iedere deelnemer zijn rijstijl testen. Voor de meesten is autorijden een automatisme. Maar hier leer je het op een ecologische en economische manier.

Wie de tips volgt bespaart gemiddeld zo’n 10 % op zijn verbruik. Minder verbruiken is prettig voor uw portemonnee maar zorgt ook voor minder uitstoot en dus minder vervuiling. Ecodriving leert je ook een verkeersveiliger rijstijl aan. “De tips zijn dus opschakelen. Zo weinig mogelijk remmen, anticiperen in het verkeer, defensief rijden. Wanneer je een obstakel ziet dan moet je eerste reactie zijn om je gas te los te laten en dan rij je nog makkelijk zo’n 90 per uur”, zegt Josiane Boret van Ecodriving.

Deze week krijgen zo’n 150 chauffeurs de kans om zich in het ecodriven te bekwamen. In het najaar volgen er nog een 30 tal lessen in Brugge, Roeselare en Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier