Eco-golfterrein in volle ontwikkeling

Redactie KW

De aanleg van de golf Hof Ter Hille zorgt maakt in Oostduinkerke voor een nieuw landschap. In een open polder wordt een volledig nieuw terrein aangelegd.

Er komt ondermeer een grote waterpartij, later volgen nog streekeigen grassen, struiken en bomen. Wandelaars, fietsers, ruiters en hengelaars moeten namelijk straks ook hun stekje krijgen in deze groene golfzone.

De aanleg van het golfterrein startte in juni. Een twintigtal werklui en tientallen graafmachines gingen toen aan de slag met het plan van de Engelse golfbaanarchitect, Jeremy Pern. Hij tekende een ecogolfterein uit, dat rekening houdt met de streekeigen flora. Na de hoogste duinentop, heeft Koksijde straks ook de diepste kloof aan de kust.

Het landschap-in-ontwikkeling wordt straks een oase van groen tussen Wulpen en Oostduinkerke. Op termijn moet Hof Ter Hille aansluiten op de nieuwe jachthaven langs het kanaal Nieuwpoort-Veurne. De vele waterpartijen, zo’n 27 in totaal, zorgen voor mooie overgangen en bieden heel wat mogelijkheden. Er zijn moeraspartijen voorzien.

Meer in ons nieuws vanavond, vanaf 18u00.

(BV / MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier