Echtpaar gered uit felle woningbrand in Izegem

Redactie KW

De hulpdiensten slaagden er dinsdagavond een echtpaar uit hun brandende woning te redden in de Kortrijksestraat in Izegem. Het echtpaar werd met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 23.40 uur werd alarm geslagen, dinsdagavond. Een dichte rook ontsnapte uit de rijwoning in de Kortrijksestraat. Meteen werd gevreesd voor de bewoners. Ambulanciers van de Izegemse dienst 100 die als eerste hulpdienst arriveerden, slaagden erin om de bewoner naar buiten te brengen. “De man lag versuft in de gang”, aldus de hulpverleners.

Fel

Intussen was ook de eerste blusploeg ter plaatse en die kon op de bovenverdieping de echtgenote redden. Het echtpaar werd overgebracht naar het ziekenhuis. Intussen woedde het vuur fel op de eerste etage. Achteraan de woning sloegen de vlammen door het dak. Ook een aanpalend tuinhuis bij de buren ging in vlammen op.

Buren

“Bij aankomst werden we geconfronteerd met een enorm felle brand”, getuigt brandweercommandant Geert Maertens die onmiddellijk het hele korps liet optrommelen. Omdat de vlammen snel om zich heen grepen werden de naaste buren geëvacueerd.

Bij de brand kwam één van de twee honden van het echtpaar om het leven.

(MI/foto Frank)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Echtpaar gered uit felle woningbrand in Izegem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier