Echtgenoot uitbaatster Druid’s Cellar getuigt over bierglas in oog

Redactie KW

Omdat ze zich niet akkoord konden verklaren met de hoge toegangsprijzen, volgden leden van de supportersvereniging Ultra Bryggia (UB05) van Cercle Brugge de Brugse derby op groot scherm in de Druid’s Cellar in de Sint-Amandsstraat. Toen een klant juichte bij de winnende treffer van blauwzwart, gingen de poppen aan het dansen. Bram Vermeulen, echtgenoot van uitbaatster Reena Kent en zelf overtuigd Cerclefan, wilde de gemoederen bedaren, maar verloor daarbij bijna het linkeroog.

Blijvende schade

„Aan dat incident zal ik alvast blijvende schade overhouden. Door de grote littekens in mijn gezicht ben ik voor het leven getekend. En omdat ik mijn beroep dagelijks met vele mensen in contact kom, heeft dit natuurlijk ook een negatief effect.”

„Van de verzekering heb ik nog geen nieuws gekregen, de politie heeft haar onderzoek intussen afgerond en overgemaakt aan het parket en de voetbalcel. Details kan ik u niet geven. Ik word wel dagelijks op de hoogte gehouden door de agent-dossierbeheerder, die mij heeft bevestigd dat ook het parket mij bij ieder feit op de hoogte zal brengen.”

„Dergelijke incidenten hebben wij hier nog nooit meegemaakt en hopelijk zal dat ook in de toekomst zo zijn. Iedere Cercle- of andere voetbalsupporter blijft steeds welkom, maar vanaf nu wel met uitzondering van de groepering UB05, die de hele zaak heeft doen losbarsten”, besluit Bram Vermeulen, die wel overtuigde Cerclefan blijft.

Niet door de beugel

Bij monde van woordvoerder Pol Van Den Driessche laat Cercle Brugge weten allerminst opgezet te zijn met de vechtpartij. „UB05 heeft wel al enkele mooie dingen gerealiseerd, maar wat enkele leden zaterdag uitgespookt hebben, kan niet door de beugel. Wij zullen ook stappen ondernemen, want we laten onze reputatie niet zomaar te grabbel gooien”, luidt het. (HJ)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 1 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier