Earth Explorer zet aardbevingen centraal bij heropening

Redactie KW

Het themapark Earth Explorer in Oostende zet aardbevingen centraal bij haar heropening op 4 april. Eerstdaags wordt in een 300 meter diepe boorput naast het centrum de enige actieve seismometer in Vlaanderen geïnstalleerd. Het gaat om een samenwerking met het KMI. De waarnemingen van het toestel zullen in het themapark op schermen worden weergegeven. “De verwachtingen op vlak van bezoekers zijn dit seizoen groot”, vertelt manager Wim Wauters.

Het nieuwe meetinstrument moet extra bezoekers naar Earth Explorer lokken. De jongste tijd worden immers steeds meer aardbevingen waargenomen in Brabant en Henegouwen. “De nieuwe seismometer zal bijdragen tot het exacter bepalen van het epicentrum van aardbevingen in België en het buitenland”, vertelt Wim Wauters. “Met de samenwerking met het KMI willen we opnieuw inspelen op een actueel thema dat past binnen het kader van ons park.”

“Voortgaand op de indicaties van onze zusterattractie Sea Life Centre in Blankenberge mogen we ervan uitgaan dat het een zeer goed seizoen zal worden voor Earth Explorer”, blikt Wim Wauters vooruit. “Sea Life heeft zijn beste krokusvakantie ooit achter de rug. Vermoedelijk is dat te verklaren door een stijgend aantal binnenlandse trips ten gevolge van de crisis. Als de Belgen hun buitenlandse vakanties inkorten en meer dagtrips of weekends zullen organiseren in eigen land, zullen we straks zeer tevreden zijn.”

Het themapark in Oostende is sinds vorig jaar open van Pasen tot 31 augustus. In de vijf themazones ontdekt de bezoeker in een mix van educatie en ontspanning alles over water, vuur, wind, aarde en de ruimte.

Zo is Earth Live een centrum waar via satellietbeelden en meetapparatuur natuurfenomenen zoals tornado’s of aardbevingen op de voet worden gevolgd. Ook de activiteiten in het internationaal ruimtelabo ISS worden er via een rechtstreekse verbinding gevolgd.

Earth Explorer bevindt zich in de Fortstraat nabij Fort Napoleon in
Oostende. Een ticket kost dit seizoen maximum 14,50 euro. Er zijn
combitickets beschikbaar bij de NMBS en De Lijn. Meer informatie via www.earthexplorer.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier