Earth Explorer wordt volledig vernieuwd

Redactie KW

Eind deze maand beslist de Merlin Entertainment Group welke richting de Oostendse attractie Earth Explorer de volgende jaren zal inslaan. Woensdagavond sluit de attractie haar seizoen af.

Sinds april kwamen er 80.000 bezoekers over de vloer en dat is een aanzienlijke stijging ten aanzien van de voorbije jaren. Mogelijks opent in het voorjaar 2011 een volledig nieuwe attractie. Welke optie er genomen wordt, zal pas eind september bekend zijn.

Verschillende opties

Op tafel liggen volgens marketing manager Mattijs Dewispelaere verschillende opties. De meeste houden verband met de vier natuurelementen. “Maar de attractie kan ook een volledig nieuwe richting uitgaan. Als de beslissing is genomen, kunnen we werken snel starten. Afhankelijk van de omvang zullen ze tegen volgend seizoen zijn afgerond. Na de investering zal Earth Explorer opnieuw het hele jaar open zijn. Nu is dat maar vijf maanden.”

In 2007 leek het einde van Earth Explorer nog nabij. Toen trok het West-Vlaamse provinciebestuur zich terug als aandeelhouder.

(GW/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier