Earth Explorer Oostende heeft nieuwe eigenaar

Redactie KW

Blueprint en Merlin Entertainments hebben vandaag een koopovereenkomst gesloten voor de beheermaatschappij van Oostendes trekpleister Earth Explorer.

De datum van de heropening zal worden bekendgemaakt nadat de overname afgerond is; naar verwachting zal dat in de komende 4 tot 6 weken het geval zijn. “Met de overname van Earth Explorer hebben we weer een stap gezet in onze expansiestrategie”, aldus Andreas Waschk, directeur van Blueprint Entertainment. “We zijn erg blij dat zo’n spannende attractie van de regio zal blijven bestaan.”

Edutainment

Het concept van de Earth Explorer is gebaseerd op de Belgische astronaut Dirk Frimout. Als edutainment-attractie met een hoge kwaliteit, is het science center een populaire bestemming voor gezinnen en groepen scholieren. In Earth Explorer kunnen bezoekers op een spannende manier ervaren hoe de vier elementen van de natuur onze wereld hebben gevormd.

Gezamenlijke marketing met Sea Life

De nieuwe eigenaren zullen wel blijven kijken naar mogelijkheden van gezamenlijke marketing met de andere populaire attractie van Merlin in de regio, het Sea Life aquarium in Blankenberge.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier