E40 in Nieuwpoort afgesloten door brandende vrachtwagen

Redactie KW

Een brand in de cabine en het motorgedeelte van een bulkvrachtwagen heeft kort voor de middag voor ernstige verkeershinder gezorgd op de E40, ter hoogte van Ramskapelle bij Nieuwpoort. De E40 werd een tijdlang volledig afgesloten.

De brandweerdiensten van Middelkerke en Nieuwpoort kwamen de vrachtwagen blussen, maar zij konden enkel de aanhangwagen van de vlammen redden. De cabine brandde volledig uit. Door de brand ontstond een grote file van meer dan 5 km tussen Middelkerke en de plaats van het ongeval. Het waren vooral vrachtwagens die richting Frankrijk reden omdat onder meer aan grensovergangen elders in het land werd afgeraden om naar Frankrijk te rijden door de slechte weersomstandigheden.

Kopstaartaanrijding

In de staart van de file gebeurde dan ter hoogte van Mannekensvere een kopstaart aanrijding tussen drie vrachtwagens en één personenwagen. Dit ongeval belemmerde de doorgang op beide rijvakken. Enkel de pechstrook was beschikbaar, één vrachtwagen belandde na een uitwijkmaneuver tegen de aarden middenberm, één personenwagen reed achteraan op deze vrachtwagen in. Het duurde tot na de middag vooraleer de autoweg weer vlot berijdbaar was.

(JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier