Dynamische borden op E40 signaleren file afrit Adinkerke

Redactie KW

Op de E40 tussen Veurne en Adinkerke, in de richting van Frankrijk informeren voortaan dynamische borden over de file aan de afrit Adinkerke. In het seizoen kampt de afrit met files door de vele bezoekers voor Plopsaland.

De E40 tussen Veurne en Adinkerke is sinds kort uitgerust met 3 digitale fileborden en 3 camera’s, verspreid over 4 locaties, met telkens ongeveer 800 meter tussen. Bij activering verschijnt het filepictogram op de digitale borden. Daardoor worden weggebruikers geïnformeerd over files even verder op hun traject, zodat zij hun rijgedrag tijdig kunnen aanpassen. De kans op filestaartaanrijdingen wordt hierdoor tot een minimum beperkt en de filestaart wordt dus een pak veiliger. In de komende weken wordt de apparatuur nog doorgetest en geconfigureerd. Pas nadien worden de borden definitief in dienst genomen. De filebeveiligingsapparatuur voor dit traject kost 160.000 euro.

“Nu het toeristische seizoen van start gaat, is het belangrijk dat weggebruikers bij de afrit Adinkerke gewaarschuwd worden als er files zijn”, aldus minister Hilde Crevits (CD&V). “In West-Vlaanderen komen er dit jaar ook nog 10 dynamische borden langs de autosnelwegen in de regio’s Brugge en Kortrijk. Dit jaar gaat er voor heel Vlaanderen 25 miljoen euro naar dynamische signalisatie.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier