Dwars tekent bezwaar aan tegen nieuw reglement voor hengelsporters Blankenberge

Redactie KW

Gemeenteraadslid Piet Wittewrongel (Dwars) uit Blankenberge heeft bij gouverneur Decaluwé bezwaar aangetekend tegen het nieuwe politiereglement i.v.m. het hengelen op de Pier en het staketsel.

Om de vervuiling tegen te gaan heeft Blankenberge beslist dat de hengelaars jaarlijks een vergoeding van 15 euro moeten betalen als ze daar willen kunnen lijnvissen. In ruil krijgen ze een vergunning. Maar volgens Dwars is de stad daar niet voor bevoegd en is dat een opdracht voor het Vlaamse Gewest, afdeling Kust. Bovendien behoren staketsels en de Pier tot het openbaar domein en kan er dus geen vergoeding gevraagd worden voor het gebruik ervan, meent Piet Wittewrongel.

Sluikstort

“De vergoeding zou de problematiek van de vervuiling door sportvissers moeten oplossen. Het is onlogisch een vergoeding te vragen aan de hengelaars voor de personen die vervuilen. Daarvoor bestaan er politieverordeningen ivm sluikstorten en die moeten gewoon worden toegepast. Het is bovendien bedenkelijk dat het stadsbestuur reeds vergunningen uitschrijft zonder dat de hogere overheid al het gemeenteraadsbesluit heeft goedgekeurd. Dit gaat volgens ons tegen alle wettelijke regels in”, besluit hij.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier