Dvd toont Oostende in en rond de oorlogsjaren

Een nieuwe DVD toont Oostende tijdens en net na de oorlogsjaren
Redactie KW

In Oostende heeft filmmaker Werner Rotsaert op basis van nooit eerder vertoonde archiefbeelden een film gemaakt over Oostende in en rond de oorlogsjaren. Het is een uniek document vol interviews van mensen die de oorlog en de periode daarrond in Oostende hebben meegemaakt. Begin december zijn er twee vertoningen in de Oostendse bioscoop, maar het filmdocument zal ook op DVD in de winkels te koop zijn.

Voor de Oostendse videomonteur Werner Rotsaert was het een droom om oude beelden uit Oostende te verwerken.

De film van 60 minuten neemt de kijker mee naar het Oostende van tussen 1937 en 1949. Oude Oostendenaars geven interviews over wat ze nog herinneren van die tijd. Heel wat beelden zijn nooit eerder vertoond aan een breed publiek.

Volgens de inititiatiefnemers Myriam Vyvey en Werner Rotsaert zullen heel veel mensen plezier beleven aan het bekijken van de beelden van bijna 60 jaar geleden. Zowel het mondaine als het leven van elke dag komt aan bod.

Heel wat bekende plaatsen als de dijk, de Ostend Tennisclub, de zwembaden in het Maria Hendrikapark, en de platgebombardeerde sites in de oorlog komen aan bod. In eerste instantie worden duizend dvd geperst van het document. Op 7 december wordt de film voorgesteld in de Kinepolis, maar ook op youtube vind je bij Ostendretro al wat unieke fragmenten.

www.ostendretro.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier