DVD over Kunstwerkstede De Coene

Redactie KW

De erfgoedcel van Kortrijk heeft een dvd laten maken rond Kuntswerkstede De Coene. Het toonaangevende bedrijf ontwierp vorige eeuw meubelen en interieurs, ondermeer dat van het Unescogebouw in Parijs en van de Koninklijke Bibliotheek Albertina in Brussel. De dvd bevat een schat aan historische beelden en aan getuigenissen van oud-medewerkers. Die waren eerder al te zien op tentoonstellingen over De Coene.

Het verhaal van Kunstwerkstede De Coene is al vaker verteld, aan de hand van boeken en tentoonstellingen. En nu dus ook op dvd. Het is geen saaie geschiedenisles geworden, maar een bundeling van boeiende verhalen van oud-medewerkers.

De dvd toont heel wat realisaties van De Coene, zoals het interieur van het Unesco gebouw in Parijs. Je ziet ook mooi de evolutie in stijlen, van artdecomeubelen tot modern design. Zo kun je De Coene herontdekken, zegt de filmmaker, want nu zit het bedrijf onterecht in het vergeetboek

Via oude archiefbeelden leren we ook de familie De Coene beter kennen en het leven in de fabriek. Wie dit boeiende verhaal wil herbeleven: de dvd en bijhorend boekje is te koop bij de erfgoedcel van Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier