Duur speelbos en vuile pleintjes zorgen voor discussie op Tieltse gemeenteraad

Redactie KW

Er is op de Tieltse gemeenteraad van donderdag 5 april nogal wat te doen geweest rond het speelbos aan de Tieltse Ringlaan. Net nu het dossier eindelijk losloopt, vindt Open VLD het welletjes wegens te duur. Schepen Capoen (CD&V) stelde dat er geen weg terug meer is en brak een lans voor de realisatie van het project waar de jeugdverenigingen al zolang op wachten.

Vic Verbrugge (SP.A) kaartte de toestand van de wijkspeelpleintjes aan, o.a. het verwaarloosde pleintje aan de Oude Pittemstraat met zijn zieke bomen, kapotte wandelweg, vervuilde zandbak en verstopte afwatering. De SP.A-fractie liet zich nog twee keer opmerken: bij de aanvang van de gemeenteraadszitting vroeg Simon Bekaert de raadsleden om een petitie te ondertekenen die hetv terugschroeven van het aanbod op de buslijn (S)80 Roeselare-Tielt en de belbuslijn in Schuiferskapelle aan de kaak wil stellen. Op het einde van zitting vroeg Bekaert de dringende bijeenroeping van de financiële commissie naar aanleiding van het rapport van prof. Martens, waarin Tielt voor zijn financieel beleid een onvoldoende krijgt. (ART)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Tielt) van vrijdag 13 april 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier