Dure Porsche komt totaal verhakkeld tot stilstand tegen trampaal in Nieuwpoort

Redactie KW

Woensdagmorgen omstreeks 1.30 uur heeft een bestuurder uit Oostduinkerke heel wat geluk gehad nadat hij heelhuids uit het gecrashte wrak van zijn Porsche kon ontkomen. Het ongeval gebeurde langs de Albert I-laan tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.

De bestuurder, die alleen in zijn wagen zat, knalde met hoge snelheid tegen de boordsteen van de trambedding waarna de sportwagen ging tollen en midden de dubbele tramsporen tegen een trampaal tot stilstand kwam. De wagen werd door de klap tot schroot herleid. De bestuurder werd gewond naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht, maar heeft volgens de eerste vaststellingen, geen levensbedreigende verwondingen aan de crash overgehouden.

Oorzaak onduidelijk

De brandweer van Nieuwpoort kwam na de botsing ter plaatse om de weggeslingerde brokstukken van de sportwagen, die verspreid tussen de tramsporen lagen, op te ruimen. Waardoor de bestuurder plots de controle over zijn wagen verloor is niet meteen duidelijk, het wegdek lag er wel nat bij vannacht, maar de Albert I-laan is goed verlicht en er geldt een snelheidsbeperking, die jammer genoeg vaak niet wordt gerespecteerd.

(JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier