Dure glasramen in kerk van Aalbeke al voor derde keer aan diggelen gegooid

Redactie KW

Het vandalisme aan de glasramen van de Corneliuskerk werd zaterdagnamiddag vastgesteld.

Zaterdagnamiddag was er een activiteit voor de vormelingen in de kerk, en toen bemerkte koster Jean-Luc Verhaeghe twee gaten in de glasramen. “Het groot raam is in kleine glasraampjes verdeeld. Die raampjes, waar belettering op staat, zijn speciaal gebakken in een oven. Het zijn hele dure stukken, die rap een paar duizenden euro’s kosten,” aldus Pierre Cosaert, penningmeester van de kerkfabriek. “We weten niet wanneer het juist gebeurde, en ook niet hoe of door wie. Per ongeluk kan dit moeilijk gebeuren.”

“Per ongeluk kan dit moeilijk gebeuren”

Bij de heraanleg van Aalbekeplaats werden er banken geplaatst naast de kerk. “Iedere keer is de beschadiging aan de kant waar de banken onder de glasramen staan.” Er werd onmiddellijk een proces-verbaal opgesteld door de politie. “Soms voetballen hier jongeren of zitten ze te spelen op de banken. Jammer dat er niemand iets opmerkte. Als het over een ongeval zou gaan, mogen ze dit altijd komen melden, maar als niemand iets zegt, verwittigen we de politie. We vrezen echter dat het om vandalisme gaat. Het is al de derde keer dat er glasramen beschadigd worden”, betreurt Pierre.

De vorige schade aan de glasramen dateert van januari 2011 en april 2013. Pierre roept alle buren, voorbijgangers en spelende jongeren op om waakzaam te zijn.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier