Duplexappartement brandt volledig uit in Oostende

Redactie KW

Een uitslaande brand heeft zaterdagvoormiddag een appartement in de Kaïrostraat in Oostende volledig vernield. Drie maanden geleden brandde in dezelfde straat ook al de bovenste flat van het aanpalende gebouw uit.

De brand ontstond rond 11.15 uur op de zolderverdieping van een gebouw bestaande uit drie appartementen. De bewoners van het duplexappartement waren op het moment van de brand niet aanwezig. De andere gezinnen konden het pand tijdig verlaten.

Tussenverdieping

Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. De lokale politie had de Kaïrostraat intussen gedeeltelijk afgezet voor alle verkeer. De brandweer moest het vuur bestrijden via de elevator, omdat de tussenverdieping van de duplex volledig was weggebrand en op instorten stond. De brand was snel onder controle, maar de brandweer moet nog uren ter plaatse blijven om na te blussen.

Tweede brand

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het volledige gebouw werd voorlopig onbewoonbaar verklaard. Het is de tweede brand in de Kaïrostraat in drie maanden tijd. Op 14 juni brandde de flat op de bovenste verdieping van het aanpalende ook al helemaal uit.

(DJ-foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier