Duo veroordeeld voor wijzigen landschap in Zillebeke

Redactie KW

Marc D. uit Zillebeke stond voor de rechter omdat hij volgens het openbaar ministerie steselmatig zijn weilanden had opgehoogd, waardoor er een serieuze wijziging ontstond in het landschap dat in beschermd agrarisch gebied zou liggen. Ook Patrick D. uit Poperinge stond mee terecht omdat hij 85 m³ grond had geleverd om een perceel op te hogen.

Patrick D. bevestigde dat hij grond had geleverd, maar zei dat hij helemaal niet wist waarvoor het moest dienen. “Ik was alleen de leverancier en niets meer”, aldus Patrick D. Marc D. zei dat hij niets anders kon dan zijn grond op te hogen, want overal werden obusputten en sleuven gevonden die nog dateren vanuit Wereldoorlog I. Deed hij het niet, dan kon zijn grond niet gebruiken om er te telen.

“Niet in beschermd gebied”

Dat zijn grond in een beschermd agrarisch gebied ligt werd door Mard D. betwist. Hij stelde de rechter voor eens zelf te komen kijken naar de toestand ter plaatse. Marc D. werd veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 3.575 euro. De rechter tilde er vooral zwaar aan dat de man tot tweemaal een bevel tot staken van de werken naast zich neerlegde.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier