Duo takelt cafévriend na woordentwist zwaar toe in Sijsele

Redactie KW

Twee Bruggelingen hebben na een drinkgelag een derde man zwaar toegetakeld in zijn woning in Sijsele. Een van de twee geweldenaars werd in voorlopige vrijheid gesteld. De andere dader moet nog minstens een maand in de cel blijven.

De feiten speelden zich dinsdagavond af in de woning van het slachtoffer in de Decloedtstraat. De mannen hadden voordien enkele pinten gedronken in feestzaal Oud Gemeentehuis vlakbij de kerk en trokken nadien naar de woning van het slachtoffer.

Poging tot doodslag

Daar liep een woordenwisseling zwaar uit de hand. De twee daders takelden hun slachtoffer zwaar toe. Een van hen bedreigde hem met een mes : hij plaatste zelfs het mes op zijn keel. Nadien schopte en sloeg hij het slachtoffer. Kort na hun vlucht uit de woning van het slachtoffer werd het duo opgepakt door de politie.

Zij werden aangehouden op betichting van poging tot doodslag. Deze ochtend besliste de Brugse raadkamer over hun verdere aanhouding. Een van de twee werd in voorlopige vrijheid gesteld, de andere dader – de geweldenaar – moet nog minstens een maand in de cel blijven.

Het slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen en is werkonbekwaam.

(SVK/JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier