Duo krijgt vier jaar cel voor dodelijke slagen aan Indiër in Oostende

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft twee jonge mannen van 23 en 22 veroordeeld tot vier jaar cel voor het toebrengen van dodelijke slagen aan een 63-jarige Indiër.

Voor de jongste van de twee, die de feiten bekende, is de helft van die straf met uitstel. In februari vorig jaar werd het lichaam van het slachtoffer in de sneeuw aangetroffen op amper 50 meter van zijn woning in Oostende. De man overleed aan een hartstilstand, maar had eerst meerdere zware klappen gekregen. Twee jonge Oostendenaars werden snel opgepakt als mogelijke daders.

Voorhechtenis

De jongste dader ontkende de feiten, maar ging door de knieën na een test met de leugendetector. Zijn kompaan blijft tot op vandaag ontkennen dat hij het slachtoffer geslagen heeft. De rechter oordeelde dat beide beklaagden schuldig zijn. De 23-jarige dader kreeg een effectieve gevangenisstraf omdat hij volgens de rechter geen verantwoordelijkheid neemt voor de feiten. Het duo zit al achttien maanden in voorhechtenis, waardoor de jongste binnenkort zal vrijkomen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier