Duizenden gestrande reizigers per bus terug naar huis

Als gevolg van het gesloten luchtruim worden duizenden passagiers met een bus terug naar huis gevoerd.
Redactie KW

Als gevolg van het gesloten luchtruim worden ook duizenden reizigers per autobus gerepatrieerd naar het noorden van Europa. Ook autocarbedrijven hier in West-Vlaanderen worden overstelpt met vragen voor bijstand. Veel kunnen de busondernemers niet doen om gestrande reizigers te helpen. Hun normale reisschema, met in deze periode volgeboekte bussen, kan weinig reizigers uit de nood helpen. Toch doen ze wat ze kunnen.

Bij bus- en touroperator Herman en Vandamme in Menen zijn vier bussen terug uit Spanje. De meeste reigers hadden in ieder geval gepland om per bus te reizen. Maar hier en daar is er toch een gestrande vliegtuigreiziger die door de bus uit de nood is geholpen.

Er zijn 20 lege plaatsjes richting België ingenomen door vliegtuigreizigers. Bij Herman en Vandamme, zijn er heel veel aanvragen voor hulp, maar rijk gaan ze van deze luchtvaartcrisis niet worden. De Spaanse autocarbezitters daarentegen zouden wel een flinke kluif kunnen hebben als deze grote repatriëring richting het noorden nog enkele dagen aanhoudt. (SK)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier