Duizend sporters op seniorensportdag

Redactie KW

Bijna 1.000 West-Vlaamse senioren hebben in Pittem hun sportiefste kant getoond op de provinciale seniorensportdag. Ze konden kiezen uit verschillende activiteiten, zoals een wandel- en fietstocht, een volkssportentornooi en een initiatie volksdansen. Het aanbod werd dit jaar aangevuld met bowling.

Pittem is dit jaar voor de tweede keer gastgemeente voor de seniorensportdag. Sportieve 50-plussers kunnen ondermeer kiezen uit wandelen, fietsen, dansen, volkssporten en petanque. Bowling is nieuw in het rijtje sportieve activiteiten. De senioren leven zich uit in het bowlingcomplex van Pittem.

De sportdag kan op heel wat bijval rekenen. De liefhebbers komen dan ook uit alle hoeken van West-Vlaanderen om hun beste beentje voor te zetten. Ongeveer 900 senioren nemen deel; al daalt het aantal deelnemers wel met de jaren.

Voor de deelnemers staat vooral het plezier voorop. Meedoen is belangrijker dan winnen. Hoewel winnen wel leuk is. Vooral de fietstochten zijn in trek

Na 20 edities is de provinciale seniorensportdag alvast uitgegroeid tot dé sporthappening van het jaar voor 50-plussers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier